Online hirdetés

Online hirdetés nélkül napjainkban a weboldal önmagában nem elegendő a sikerhez. A hatékony online jelenlét elengedhetetlen a célközönség eléréséhez és a konverziók növeléséhez. Itt jönnek képbe az online weboldal hirdetések, amelyekkel célzottan érheted el a potenciális vásárlókat a megfelelő platformokon.

Ami régen működött, már nehezebben kivitelezhető. Például a Facebook változtatásai következtében jelentősen visszaesett az oldalak posztjainak elérése, ami 10% alatti “ingyenes” elérést jelent, ha van egyáltalán elég követő az oldalnál. A másik oldalon meg nem biztos, hogy rosszat jelent, hisz van egy olyan online hirdetési csatornánk, amivel kimondottan jól célzott kampányokat tudunk készíteni, relatív jó áron.

Az online jelenlétből úgy tudunk hatékony eszközt faragni, hogy a hirdetési lehetőségeit is igénybe vesszük, mint a Facebook-, az Instagram-, a Google Ads felületén kereső-, display-, vagy YouTube hirdetéseket, esetleg különböző banner hirdetéseket. Persze a listát bőven lehetne még folytatni, de egy magyarországi KKV esetében ezekkel érdemes foglalkozni, és a lehető legtöbbet kihozni a lehetőségekből.

Ezek a weboldal hirdetések, akkor hatékonyak, ha hozzáértő szakértő állítja be, kezeli és optimalizálja azokat, ellenkező esetben könnyen pénznyelőkké válnak. Az ideális esetben a vállalaton belül van egy olyan alkalmazott, aki megfelelő szinten ért ezekhez a rendszerekhez, azonban gyakran nem megoldható a kevés jó szakember és a magas bérköltségek miatt. A másik megoldás az, hogy van egy valamennyire hozzáértő alkalmazott, aki tudja koordinálni a feladatok, akivel az ügynökség az igényeket, a visszajelzéseket tudja egyeztetni, illetve, ha valamilyen sürgős módosításra van szükség, akkor azt el tudja végezni. Fontos a jogkörök tisztázása, a tevékenységek követése érdekében.

Személy szerint a Google Ads használatát javaslom, és iparágtól függően a különböző közösségi oldalakon való hirdetést. Például a b2c esetében a Facebook, Instagram hatékony tud lenni, míg b2b esetben, ha vállalkozás vezetőit, döntéshozóit szeretnénk elérni, akkor a LinkedIn lehet a megfelelő felület.

Az online stratégiához hasonlóan, itt is egy rendszerben érdemes gondolkodni, összehangolva a különböző felületek, és csatornák online hirdetéseit, így felerősítve azok eredményeit. Vagyis érdemes egy olyan médiamixet összeállítani, ami a vásárlási ciklus minden pontjában megfelelő eredményességgel tud működni.

Online hirdetések:

Miért fontos a weboldal online hirdetése?

 • Növeli a weboldal forgalmát: A hirdetések segítségével több látogatót vonzol a weboldaladra, akik potenciális vásárlókká válhatnak.
 • Elérheted a megfelelő közönséget: A hirdetési platformok fejlett célzási opciókat kínálnak, így biztosíthatod, hogy csak a releváns célközönség lássa a hirdetéseidet.
 • Növeli a konverziós arányod: A jól megtervezett hirdetések ösztönzik a látogatókat a cselekvésre, legyen szó vásárlásról, regisztrációról vagy más kívánt célról.
 • Mérhető eredmények: Az online hirdetések esetében pontosan nyomon követheted a kampányok teljesítményét, és optimalizálhatod a befektetésedet, így nyugodtan tudod felskálázni a jól teljesítő kampányaidat kihasználva a megtérülésüket!

Hogyan indítsd el egy webshop vagy egy weboldal sikeres online hirdetési kampányát?

 • Határozd meg a céljaidat: Mit szeretnél elérni a hirdetési kampánnyal?
 • Ismerd meg a célközönségedet: Kik a potenciális vásárlóid? Milyen platformokon töltik az idejüket?
 • Válaszd ki a megfelelő platformokat: A Google Ads, a Facebook Ads, a LinkedIn Ads, TikTok Ads vagy akár a Criteo csak néhány példa a népszerű hirdetési platformokra. Ez a bejegyzés a segítségedre lehet.
 • Tervezd meg a hirdetéseidet: Figyelj a meggyőző szövegre, a vonzó képekre és a hatékony célzásra.
 • Kövesd nyomon a kampányok teljesítményét: Rendszeresen elemezd az eredményeket, és optimalizáld a hirdetéseidet.

Tippek a sikeres weboldal online hirdetési kampányához:

 • Használj professzionális eszközöket: A Google Ads, a Facebook Ads és más platformok fejlett funkciókat kínálnak a kampányok optimalizálásához.
 • Kövesd a trendeket: A hirdetési platformok és a célközönség igényei folyamatosan változnak. Fontos, hogy naprakész maradj a legújabb trendekkel, ezek segítenek eredményessé válni – alkalmazd őket a konkurenseid előtt!
 • Mérj mindent: A sikeres online hirdetésekhez elengedhetetlen a kampányok teljesítményének mérése és elemzése. Mondhatni ez a 0.-ik pont, amig ez nincs meg, addig nem indítunk hirdetést.
 • Kérj segítséget: Ha nem rendelkezel a szükséges tapasztalattal, bízd a hirdetési kampányok lebonyolítását profi szakemberekre.

A sikeres online hirdetési stratégia révén:

 • Növelheted a weboldaladra látogató releváns felhasználók számát.
 • Több konverziót érhetsz el.
 • Javíthatod a márkád ismertségét és elismertségét.
 • Versenyelőnyre tehetsz szert a piacon.

Az online hirdetés összetett terület, de a megfelelő szakértelemmel hatékony eszközzé válhat a vállalkozásod számára. Ha segítségre van szükséged a kampányok megtervezésében, kivitelezésében és mérésében, fordulj hozzám bizalommal!